Darmowa Dostawa Przedpłatą od 169zł
Darmowa przysyłka z płatnością za Pobraniem od 239zł

Keto Tort

2020-04-17
Keto Tort

Kochane Zdrowe Ludki ;) chcieliśmy upiec ciasto na Wielkanoc, wyszedł KETO TORT. Hehehe czasem i tak bywa :D Długo szukaliśmy do naszego sklepu dobrej jakości tłuszczu kakaowego, który stanowi około 50 procent suchej masy nasion kakaowca, ale udało się :) Tłuszcz kakaowy zawiera dużo przeciwutleniaczy, które neutralizują wolne rodniki. Dzięki niemu możemy wykonać prawdziwą własną czekoladę. Jest to również świetna okazja, by razem z dziećmi stworzyć własne czekoladowe ozdoby na każdą okazję np wspólne dekorowanie deserków. Nie przedłużamy i oddajemy w Wasze ręce ten pyszniutki przepis na KETO TORT :)

Składniki na KETO TORCIK (spód torcika):
mąka migdałowa - 150g
olej kokosowy (rozpuszczony) - 30g
masło migdałowe - 60g
erytrytol zmielony na puder - 25g
proszek do pieczenia - 2,5g
1 całe jajko

Składniki na KETO TORCIK (nadzienie):
serek mascarpone - 500g
mleczko kokosowe - 60g
erytrytol zmielony na puder - 50g

Składniki na KETO CZEKOLADĘ (ozdoby):
tłuszcz kakaowy - 100g
kakao - 20g
erytrytol zmielony na puder - 15g

Przepis na KETO TORCIK (spód torcika):
1. Wsypujemy wszystkie składniki do miski i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
2. Robimy kulkę z uzyskanej masy.
3. Wkładamy do woreczka śniadaniowego na 30 minut do lodówki.
4. Wyjmujemy i wsadzamy cisto między dwa papiery do pieczenia.
5. Wałkujemy ciasto i układamy w wysmarowanej masłem foremce.
   (Ciasto jest plastyczne, więc możesz rwać ciasto i doklejać tam, gdzie Ci brakuje)
   (My najpierw odcisnęliśmy spód ciasta od foremki, wyłożyliśmy spód foremki, a tym co zostało dokleiliśmy boki ;)
6. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni z termoobiegiem.
7. Pieczemy 32 minuty.
8. Po upływie czasu zostawiamy na 10 minut w zamkniętym piekarniku Nasze ciasto. Następnie wyjmujemy na ruszt i czekamy, aż ostygnie.

Przepis na KETO TORCIK (nadzienie):
1. Wrzucamy wszystkie składniki i mieszamy, następnie wkładamy do upieczonego spodu.

Przepis na KETO CZEKOLADĘ (ozdoby):
1. Rozpuszczamy tłuszcz kakaowy w garnku.
2. Po rozpuszczeniu dodajemy erytrytol i kakao.
3. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
4. Czekamy, aż masa czekoladowa zgęstnieje i formujemy kształty na papierze do pieczenia.
5. Gdy Twoje kształty zastygną na papierze, wsadź do lodówki na 30 minut, a później udekoruj Swój KETO TORCIK.

Keto Torcik przechowywujemy w lodówce.

Smacznego! ;)

Pokaż więcej wpisów z Kwiecień 2020

Polecane

BIO Olej kokosowy Virgin 500 ml BATOM

BIO Olej kokosowy Virgin 500 ml BATOM

26,19 zł brutto/1szt.(5,24 zł / 100ml brutto)
BIO Kakao sproszkowane odtłuszczone 250g BATOM

BIO Kakao sproszkowane odtłuszczone 250g BATOM

20,75 zł brutto/1szt.(8,30 zł / 100g brutto)
Zaufane Opinie IdoSell
4.97 / 5.00 2090 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-03
super
2024-12-02
Błyskawiczna realizacja zamówienia! Fachowe doradztwo!
pixel