Keto Pudding Chia
2020-03-03

Składniki na Keto Pudding Chia:
Mleczko kokosowe - 250ml
Nasiona Chia - 30g
Wiórki Kokosowe - 15g
Erytrytol - 20g (zmielony na puder)
Przepis na Keto Pudding Chia:
1. Wlewamy mleczko kokosowe (z pokojowej temperatury) do słoiczka i wsypujemy do niego :chia, wiórki, zmielony erytrytol.
2. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 10 minut.
3. Ponownie mieszamy i odstawiamy na 10 min, mieszamy i znowu odstawiamy.
4. Dekorujemy szklankę liofilizowanymi truskawkami, przekładamy nasz pudding chia i po 30 minutach możemy wcinać, jeśli powstał docelowy glutek :)
Wcześniejsza wersja dla szybkich na 2 porcje.
Jeśli robimy pudding na jutro to wkładamy nasz pudding do lodówki i czekamy, aż wszystkie składniki nasiąkną mleczkiem kokosowym.
Pamiętajcie na początku mieszać składniki, żeby uniknąć powstających złączonych grudek chia oraz im dłużej nasiona są w mleczku, tym bardziej powstaje zwarta konsystencja.
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Marzec 2020