Keto Chleb z Ziarnami
2020-02-28

Składniki na Keto Chleb z ziarnami:
mąka migdałowa - 200g
nasiona słonecznika - 60g
ziarno sezamu - 50g
zmielone siemie lniane - 25g
nasiona chia - 15g
babka jajowata - 10g
proszek do pieczenia - 6g
sól - 8g
6 jajek
ser cheddar - 100g
Posypka na wierzch Keto Chleba:
dynia łuszczona - 20g
nasiona słonecznika - 10g
Nasza foremka to prostokąt 9,5cm na 29cm.
Przepis na Keto Chleb z ziarnami:
1. Wsypujemy wszystkie suche składniki do miseczki i mieszamy je razem.
2. Trzemy na tartce ser cheddar.
3. Dodajemy do suchych składników cheddar i ponownie mieszamy.
4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
5. Wrzucamy 6 całych jajek do mieszanki i znowu mieszamy.
6. Wykładamy papierem do pieczenia foremkę, wkładamy całe ciasto i posypujemy z góry słonecznikiem i dynią.
7. Pieczemy 30 minut.
8. Po upływie czasu pozostawiamy w piekarniku na 15 minut.
Wyjmujemy keto chlebek z foremki i trzymamy na kratce do ostygnięcia.
Przechowujemy, jeśli dłużej to w lodówce w pudełeczku lub w kuchni, jeśli szybko u Was znikają takie chlebki.
MAKROSKŁADNIKI:
Cały Keto Chlebek z Ziarnami:
2982 kcal
Tłuszcze: 245,7g
Węglowodany: 74,6g
Białka: 148,7g
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2020