Keto Brownie
Hej Zdrowe Ludki :) Brownie, czyli czekoladowe ciasto. Jego początki sięgają 1904 roku.
Na oku tą słodkość mieliśmy już od dłuższego czasu, ale jakoś nas omijała, aż do dzisiaj.
KETO BROWNIE Jest dla nas miłym zaskoczeniem i zyskała nowych fanów :D
Składniki na Keto Brownie:
mąka kokosowa - 100g
kakao - 40g
erytrytol - 90g
5 jajek
masło - 250g
Przepis na Keto Brownie:
1. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni.
2. Rozpuszczamy na małym ogniu całe masło oraz dodajemy mąke kokosową i mieszamy.
3. Wrzucamy do miksera/miski 5 jajek i ubijamy, żeby powstała napowietrzona jednolita masa.
4. Mieszamy wszystkie składniki razem i wrzucamy do foremki wysmarowaną olejem kokosowym.
5. Pieczemy 40 do 45 minut w piekarniku, następnie wyłączamy go i nie otwieramy drzwiczek,
aż ostygnie piekarnik około 20/30 minut.
Wyjmujemy i czekamy, aż ostygnie :-) Najlepiej Brownie smakuje na drugi dzień, ponieważ jest bardziej mokry.
Nakładamy na talerz kawałek ciasta, polewamy go Krukamellą Lajt.
Nigdy nie byliśmy fanami czekoladowych ciast, ale ta pyszność na stałe zagości w naszym meni.
Smacznego! :)