Keto Pączki
2020-02-17

Składniki na Keto Pączki:
mąka migdałowa - 175g
erytrytol - 50g (zmielony na puder)
proszek do pieczenia - 6g
olej kokosowy virgin - 25g
mleczko kokosowe - 30g
2 jajka
Przepis na KETO PĄCZKI:
1. Ubijamy 2 całe jaka później dodajemy do nich rozpuszczony olej kokosowy i mleczko kokosowe,
następnie mieszamy wszystkie 3 składniki.
2. Przesiewamy mąkę migdałową przez grube sitko do miseczki.
3. Mieszamy razem sypkie składniki, czyli: m. migdałową, erytrytol, proszek.
4. Łączymy składniki sypkie z mokrymi i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
5. Wkładamy do foremek i pieczemy w 180 stopniach 30 minut.
Po 30 minutach wyłączamy piekarnik oraz nie otwieramy drzwiczek i na 20 minut zostawiamy w nim pączki.
Polewa na Keto Pączki:
1. Roztapiamy 25g ojelu kokosowe virgin i dodajemy 25g zmielonego erytrytolu, mieszamy razem i gdy wystygną, polewamy pączki.
UWAGA!
Przed polaniem od spodu jeśli pączki są z płaskim dnem, wytnij kółeczko i wyjmij delikatnie środek oraz włóż tam krukamelle,
a następnie odetnij tyle ile zajęła krukamella i wsadź z powrotem dno do pączka ;)
Nasze 4 duże pączki miały około 7cm średnicy i 4 cm wysokie.
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2020