Pankejkowy Deser Keto
Deser Pankejkowy ;)
Takie pyszności połykamy z uśmiechem na twarzy :D Naszym zdaniem idealne połączenie, żeby uszczęśliwić podniebienie ;)
Wychodzi od 6 do 10 sztuk placuszków lub 4 duże.
Składniki na Pankejk:
4 jajka
proszek do pieczenia - 5g
mąka kokosowa - 40g
śmietanka kokosowa - 115g
zmielony na puder erytrytol - 25g
Przepis na Pankejk:
1.Ubijamy same białka prawie na sztywną mase.
2.Wrzucamy do ubitych białek: (proszek, mąke, śmietankę, erytrytol, 4 żółtka) i mieszamy powoli do jednolitej masy :)
3.Pieczemy pod pokrywką aż urosną na oleju kokosowym nierafinowanym i odwracamy na drugą stronę i pieczemy.
Nadzienie na 1 porcja:
mascarpone - 100g
nasiona konopii - 20g
wiórki kokosowe - 15g
zmielony erytrytol - 4/5g
woda - 20g
Mieszamy wszystkie składniki i nakładamy na 2 pankejki po równo ;)
Ozdabiamy czym lubimy u Nas: orzechy Pecan + Płatki migdałowe + Krukamella Lajt + Pasta z nerkowców.
Smacznego! ;)