Pankejki KETO / Grubsze Naleśniki
2020-01-26
Pankejki KETO ;) Pieczemy je zawsze gdy mamy ochotę na coś słodkiego i sycącego :D
Wychodzi od 6 do 10 sztuk placuszków mniejszych a 4 duże na całą patelkę :)
Składniki Pankejków:
4 jajka
proszek do pieczenia - 6g
mąka kokosowa - 40g
mleczko kokosowe - 115g
zmielony na puder erytrytol - 25g
Przepis:
1.Ubijamy same białka prawie na sztywną mase.
2.Wrzucamy do ubitych białek: (proszek, mąke, śmietankę, erytrytol, 4 żółtka) i mieszamy powoli do jednolitej masy :)
3.Pieczemy pod pokrywką aż urosną na oleju kokosowym nierafinowanym i odwracamy na drugą stronę i pieczemy.
Gotowe! Wcinamy z czym lubimy :-)
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Styczeń 2020