Naleśniki z Musem Jaglanym
Naleśniki z Musem Jaglanym ;) czyli kaszą jaglaną, która jest antyoksydantem. Bogata w składniki mineralne, takie jak: żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, krzem czy miedź. Kasza jaglana jest uznawana za najstarszą z kasz :D
Składniki na naleśniki:
mąka ryżowa - 140g
mąka z ciecierzycy - 90g
siemię lniane- 15g
mleczko / śmietanka kokosowa -100ml
250ml - wody
3 jajka
Przepis:
Wszystko blendujemy i pieczemy na oleju kokosowym.
Kółka odciskamy od szklanki, a resztę zjadamy po cichutku jak nikt nie widzi :D
Składniki na Polewę Czekoladową:
olej kokosowy nierafinowany - 60g
masło klarowane - 30g
syrop z agawy - 70g
kakao - 60g
Przepis:
Najpierw podgrzewamy bardzo delikatnie masło oraz olej, a jak się rozpuszczą wtedy dolewamy syropu z agawy i mieszamy, następnie dodajemy kakao i jeszcze raz wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Składniki na Mus Jaglany:
kasza jaglana - 200g (ugotowanej kaszy)
woda - 110g
syrop z agawy - 20g
olej kokosowy nierafinowany - 10g
mus kokosowy - 20g
Przepis:
Wszystko wrzucamy razem i blendujemy na jednolitą masę.
Dekorujemy i układamy wedle uznania ;-)
Smacznego! ;)