Kruche Ciasteczka Keto
2020-02-28

Składniki na Kruche Ciasteczka Keto:
mąka migdałowa - 150g
mąka kokosowa - 70g
erytrytol - 50g (zmielony na puder)
masło - 170g
1 jajko
Przepis na Kruche Ciasteczka Keto:
1. Mieszamy razem wszystkie suche składniki.
2. Wrzucamy masło wyjęte z 30 min wcześniej do suchych składnik i formujemy w jednolitą masę.
3. Dodajemy jajko i mieszamy.
4. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
5. Formujemy kulkę i rozgniatamy na płasko.
6. Po nagrzaniu piekarnika wrzucamy ciasteczka na 15-20 minut. Obserwujcie, żeby były brązowawe, bo szybko można przesadzić :)
Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 20 minut. Można je jeść same lub posmarować czymś, co lubią Wasze podniebienia :) U Nas wyszło 20 ciasteczek 6-7 cm średnicy.
Makroskładniki
Jedno Kruche Keto Ciasteczko:
126 kcal
Tłuszcze: 12,8g
Węglowodany: 1,9g
Białka: 2,1g
Wszystkie 20szt. Kruchych Ciasteczek:
2525 kcal
Tłuszcze: 255,2g
Węglowodany: 37,8g
Białka: 43g
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2020