Kokosanki Keto :)
Pyszne, kruche kokosowe ciasteczka czyli KETOSANKI ;) Znikają w tempie błyskawicznym ale również szybko się je robi :D
Tylko 4 składniki! Powstają w mgnieniu oka, choć na początku myśleliśmy co może być magicznego z takich zwykłych składników ???
Ale na prawdę jest magia :-) W nasze gusta trafiają idealnie! A nie wiedzieliśmy, że takie cuda pieką się na świecie :)
Składniki na 15 ciasteczek po 30g:
masło - 80g
erytrytol - 40g (dla bardzo,bardzo słodkich podniebień to 60 ;) /erytrytol zmielony na puder
wiórki - 200g
4 białka jaj
Przepis na kruche kokosowe ciasteczka, czyli KETOSANKI:
1. Ubijamy na sztywno białka jaj.
2. Mieszamy zmielony erytrytol z masłem i wiórkami, aż wszystkie wiórki będą żółte.
3. Łączymy powoli ubite białka z resztą oraz delikatnie mieszamy w jednolitą masę.
4. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
5. Nakładamy ciasteczka na blachę u Nas wyszło 15 sztuk po 30g( waga przed pieczeniem ).
6. Pieczemy od 20 do 25 minut, aż nabiorą brązowy kolor ;) ( U Nas 23 minuty)
Pozostawiamy, aż ostygną i stwardnieją ;)
Im starsze tym lepsze, choć u Nas szybko znikają!
Do kawki idealne!
Makro 1szt.
124kcal
węglowodany 0,9g
+ 2,8g błonnika
tłuszcze 12,8g
białka 2,8g
Smacznego! ;)