KETO Pianki w Czekoladzie "Ptasie LUDKI" :)
Kochane Zdrowe Ludki :) Ja osobiście uwielbiam tego typu słodkości. Chrupiąca czekolada na kokosowych piankach doskonale zastąpi sławne słodkości, które mają opatentowaną nazwę. Inne znane firmy musiały inaczej nazwać swoje podobne wyroby cukiernicze. Najlepsze jest to, że ktoś powie Ci " nie jestem fanem tego typu słodyczy" ale jak już zje jedno, to chętnie podje Ci więcej, popijając kawusią :), więc trzeba chować po lodówce KETO Pianki w Czekoladzie, bo długo się nie utrzymają ;-)
Składniki na KETO Pianki w Czekoladzie:
Warstwa Kokosowa Pianki:
mleczko kokosowe 85% - 500ml
substancja żelująca agar agar - 5g
zmielony erytrytol -50g
Warstwa Czekoladowa:
tłuszcz kakaowy - 100g
zmielony erytrytol – 25g
ekstrakt waniliowy – 2 łyżeczki od herbaty
kakao – 25g
Przepis na KETO Pianki w Czekoladzie:
1. Wlewamy mleczko kokosowe do garnka, dodajemy agar i erytrytol.
2. Mieszamy co minute do zagotowania i gotujemy 3 minuty.
3. Po zagotowaniu wyłączamy i blędujemy około 30 sekund naszą białą masę.
4. Po lekkim ostygnięciu wlewamy do prostokątnej foremki.
5. Gdy już wystygnie nasza Kokosowa Pianka, to chowamy do lodówki.
6. Do garnka wsypujemy tłuszcz kokosowy, kakao i erytrytol oraz ekstrakt waniliowy.
7. Rozpuszczamy powoli tłuszcz kakaowy i mieszamy, aż nasze trzy składniki razem się połączą.
8. Gdy nasza czekolada zgęstnieje, wyjmujemy z lodówki warstwę kokosową i kroimy w prostokąty.
9. Nabijamy kawałek białego prostokąta na wykałaczkę i oblewamy czekoladą.
10. Chowamy do lodówki i gdy czekolada stwardnieje, możemy śmiało wcinać Nasze Pyszności :)
Nasze KETO Pianki w Czekoladzie trzymamy w lodówce, a nasza foremka do kokosowej warstwy to 9,5 cm na 29cm.
Smacznego!