KETO Galaretka Malinowa
2020-10-02

Składniki na KETO Galaretkę Malinową:
erytrytol - 80g
maliny mrożone lub świeże - 100g
agar agar - 7g lub 10g
woda - 600ml
Przepis na KETO Galaretkę Malinową:
1. Wlewamy wodę do garnka, dodajemy erytrytol oraz maliny i podgrzewamy.
2. Mieszając dodajemy agar agar.
3. Czekamy, aż zagotuję się nasza zupka ;) mieszając od czasu do czasu.
4. Gdy woda już wrze, gotujemy 5 minut.
7. Po 5 minutach zdejmujemy z kuchni i odstawiamy na 20 minut, następnie przelewamy do słoiczków.
8. Po ostygnięciu odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
9. Po upływie czasu dekorujemy i zjadamy ;)
My ozdobiliśmy ją Bitą Śmietaną i oczywiście czekoladą, bo każdy pretekst do zjedzenia czekolady jest dobry :D
Do zdjęcia nie nałożyliśmy bitej śmietany ponieważ zasłoniła by nam naszą galaretkę, ale spróbowaliśmy i z bitą śmietaną jest przepysznie.
Z naszego przepisu wyszły nam 3 porcje po około 200g :)
Smacznego!;)
Kliknij tutaj po gotowy zestaw produktów do tego przepisu.
Pokaż więcej wpisów z
Październik 2020