KETO BLOK Czekoladowy
Witajcie Zdrowe Ludki ;) Wykonaliśmy dzisiaj szybkie ciasto czekoladowe, czyli KETO BLOK Czekoladowy. W standardowym Bloku umieszczane są herbatniki, my zastąpiliśmy je orzechami pecan. Są to chrupiące i łatwe w krojeniu orzeszki w porównaniu do twardszych orzechów laskowych czy też migdałów. Więc tak Kochani! Rozpuszczamy GORZKĄ CZEKOLADĘ słodzoną erytrytolem i dodajemy do niej MASŁO KLAROWANE GHEE. Dla smaku oraz gęstości wsypaliśmy KETO SHAKE Waniliowy oraz INULINĘ, również dla lekkiego osłodzenia. Chociaż nie trzeba było zbyt wiele słodzić gdyż czekolada już daje bardzo fajny smak :) Jest to szybki Keto Przepis bez pieczenia i przyda się na każdą okazję. Jeśli preferujesz dać ten zdrowy deserek swoim pociechą to proponujemy rozkruszyć orzechy pekan na mniejsze kawałki.
Składniki na KETO BLOK Czekoladowy:
KETO Shake Waniliowy - 15g
Inulina - 15g
Orzechy PEKAN - 200g
Czekolada Gorzka - 100g
Masło Ghee - 100g
Przepis na KETO BLOK Czekoladowy:
1. Rozpuszczamy gorzką czekoladę oraz masło ghee i łączymy oba składniki.
2. Wsypujemy orzechy pekan i mieszamy.
3. Gdy wymieszamy nasze trzy składniki, dodajemy shake waniliowy oraz inulinę.
4. Po połączeniu wszystkich składników wrzucamy do foremki i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Po upływie czasu wyciągamy, wcinamy ile się da i ukrywamy resztę przed potencjalnymi współwcinaczami ;)
Smacznego ! ;)