Jaglanko-Ryżanka
2020-01-01
Dla fanów papek hehe :D ryżanko-jaglanki ;) Smaczna i zdrowa wersja dla młodszych.
Składniki:
Płatki ryżowe 50g
Płatki jaglane 50g
Daktyle 85g
Siemie lniane 30g
Woda 450ml
Dodatki:
Banan 1szt.
Awokado 1szt.
Żurawina
Masło z nerkowców
Wiórki kokosowe
Przepis:
Mielimy siemię lniane i moczymy w 150ml ciepłej wody, następnie zalewamy daktyle ciepłą wodą chyba, że mamy takie moczone przez noc i możemy brać się za podgrzewanie płatków ryżowych i jaglanych w 300 ml wody. Gdy wypiją większość wody i są już miękkie, odstawiamy na 15-20min. Siemię lniane pozostawiamy w wodzie i dodajemy daktyle już bez wody i razem blendujemy. Dodajemy płatki i blendujemy na jednolitą masę. Wykładamy na miseczkę i dekorujemy!
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Styczeń 2020