Jaglanka ;)
2020-01-05

Składniki:
Płatki jaglane 70g
Daktyle 70g
Siemie lniane 30g
Banan 2szt.
Awokado
Woda 310ml
Syrop z agawy 30g
Mielimy siemię lniane i moczymy 100 ml ciepłej wody, następnie zalewamy daktyle ciepłą wodą i pozostawiamy na jakieś 10-15 min chyba, że mamy takie moczone przez noc. Podgrzewamy płatki jaglane w 210 ml wody. Gdy wypiją większość wody i są już miękkie, odstawiamy na 10min. Następnie do pojemnika wrzucamy daktyle, awokado, banany, syrop z agawy, kleik z siemia lnianego oraz napęczniałe płatki jaglane i wszystko blendujemy. Później każdy dekoruje wedle uznania ;)
Dodatki:
Borówki
Masło z orzechów laskowych
Wiórki kokosowe
Nasiona konopne
Pół banana
Smacznego! ;)
Pokaż więcej wpisów z
Styczeń 2020