Ciasto na zimno Black & White Keto
Ciasto na zimno Black & White Keto
Szybko i smacznie a to najważniejsze przy robieniu ciast :) Szkoda czasu na długie pieczenia, więc to cudo jest idealne :D Trzeba ukrywać w lodówce żeby nie znikło od razu :D Ponieważ babeczki za szybko znikały więc powstała ta większa wersja ;-)
Składniki masa biała:
wiórki kokosowa - 200g
olej kokosowy - 100g
płatki migdałowe - 40g
erytrytol - 25g
Składniki masa czekoladowa:
olej kokosowy - 40g
masło klarowane - 40g
kakao - 30g
erytrytol - 20g
mąka kokosowa - 30g
Przepis:
1.Rozpuszczamy 100g oleju.
2.Mielimy 25g erytrytolu.
3.Mieszamy razem ( olej, erytrytol, 200g wiórków ) w jednolitą mase.
4.10g oleju rozpuszczamy wlewamy i rozprowadzamy po foremce(20cm śr.) i wysypujemy 40g płatków migdałowych.
5.Wsypujemy masę z wiórkami i ugniatamy na spodzie.
6.Wsadzamy do zamrażarki na 20 min.
7.Przygotowywyujemy czekoladę:
a)rozpuszczamy olej kokosowy 40g oraz masło klarowane 40g i do nich wsypujemy zmielony erytrytol 20g, kakao 30g,
mąkę kokosową 30g.
b)Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
8.Po 20 minutach wlewamy na białą masę dekorujemy ulubionymi orzeszkami i
czekamy aż masa czekoladowa zastygnie :)
9.Trzymamy w lodówce. 1h-3h przed podeniem (rzecz gustu jeśli chodzi o twardość :) wyjmujemy z lodóweczki.
Dekoracja u Nas:
Bita śmietana + maliny + pasta migdałowa + płatki migdałowe
lub
Pasta z nerkowców + Krukamella Lajt + płatki migdałowe
Smacznego! ;)